Individuele coaching Groep Workshop Doen wat ik wil - voor het veranderen van een gewoonte in je dagelijks leven Presentatie - Doorbreek je sollicitatiegewoontes Groepsgesprek Elleke Boot - Workshop Workshop Doen wat ik wil - Handvatten voor het veranderen van een gewoonte in je dagelijks leven
drs. Elleke Boot - Coaching

Goede voornemens: waarom is het zo lastig om deze te vol te houden?

03-01-2017

 

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2017? Wat wil jij dit jaar écht bereiken?


De top 5 van goede voornemens in Nederland zijn:
-      Afvallen / diëten
-      Minder stress
-      Minder geld uitgeven
-      Meer sporten/bewegen
-      Stoppen met roken

Hoeveel procent denk jij dat zijn goede voornemens daadwerkelijk uitvoert?

16%!

Behoorde jij vorige jaar bij deze 16%? In mijn vorige blog heb je gekeken naar wat vorig jaar je successen waren. Van deze informatie kan je gebruikmaken om van 2017 een succesvol jaar te maken. Daarnaast kan extra informatie over hoe gewoontes werken daar ook bij helpen. Ik zal aan je uitleggen hoe het veranderen van een gewoonte werkt.

Nieuwe verbindingen aanleggen

In je hersenen worden er allemaal verbindingen gelegd. Je kan het zien als wandelpaden. Als je bijvoorbeeld bij elk kopje koffie een koekje eet, dan bewandel je automatisch bij elk kopje koffie het pad ‘koekje eten’. Je hoeft hier niet over na te denken. Als je besluit om deze gewoonte te veranderen, bijvoorbeeld omdat je minder wilt snoepen, dan moet je nieuwe verbindingen aanleggen. Dat kan je zien als een olifantenpaadje. De eerste paar keer dat je deze weg bewandelt, dan zie je er nog niks van. Je moet heel bewust deze nieuwe route nemen. Pas als je elke keer weer over het nieuwe pad loopt, ontstaat er een nieuwe weg. Hoe vaker je deze weg bewandelt, des te duidelijker is het te zien en des te sneller neem je deze route. Het is een kwestie van heel vaak je nieuwe route nemen en dan kan dit automatisme worden.

Dus in plaats van het pad ‘koekje eten’ te nemen, neem je het pad ‘alleen koffie’ of ‘koffie met een glas water’. Dit wordt een nieuwe verbinding in je hersenen.

Welke nieuwe verbinding ga jij aanleggen om je goede voornemen te behalen? Ik lees het graag van je!

Meer lezen over gerelateerde onderwerpen
- Wat was jouw succes van 2016?
- De kracht van positief formuleren
- Van energieloos en 'geen zin' naar stralend en zinvol
- Hoe stel je een concreet doel op?


Reageer

Naam

Antispam (vul hier 'ja' in)

Elleke Boot
06 1043 3635
info@ellekeboot.nl

LinkedInPinterestTwitterGoogle+ GRATIS Kennismaking
Doelgerichte coachinG
website maken