Privécoaching Coachen van een volle zaal Coaching Workshop 'Doen wat ik wil'
Meer uitstellen om meer te bereiken

Meer uitstellen om meer te bereiken

Zoals ik in de blog Wat is de functie van uitstellen? schreef: iedereen is bekend met uitstellen. De een doet het meer dan de ander, maar iedereen stelt wel eens uit. Sommige mensen zouden juist vaker uit mogen stellen. Met name de perfectionist zal dat herkennen. In deze blog krijg je inzicht in het nut van uitstellen voor mensen die het te weinig doen en wat dat je op zal leveren.

Perfectionisme

Op het moment dat je graag iets goed wil doen, dan kan men zich daar volledig op storten. Vanuit perfectionisme ben je een goede werker, die een hoop bereikt. Het voordeel daarvan is dat je meer gedaan krijgt dan een gemiddelde ondernemer. Het nadeel is dat je jezelf voorbij kunt lopen. Zet af een toe een stap terug om vrije tijd te nemen. Je zal merken dat de werkzaamheden alsnog op tijd af zijn. Jouw kennende is je werk bovengemiddeld goed en zal niemand merken als je er iets minder tijd aan besteed. Stel een klus maar eens een dag uit en ervaar dat de wereld niet vergaat.

Meer vrije tijd nemen

Te weinig uitstellen kan als gevolg hebben dat je te weinig vrije tijd over houdt. Uitstellen gaat vaak over dingen die gedaan ‘moeten’ worden. Vrije tijd is er voor ontspanning, om even helemaal niks te hoeven. Op het moment dat je veel bezig bent met wat er belangrijk is om te doen, dan schiet de ontspanning erbij in. Je stelt als het waren het nemen van vrije tijd uit. Dit kan verschillende redenen hebben:

Aan de slag

Ga bij jezelf na: wat is voor mij de reden dat ik weinig uitstel? Welke functie heeft dat voor mij? Wat zijn de voordelen? Wat zijn de nadelen? Wat zou ik liever doen?

Bedenk vervolgens hoeveel extra vrije tijd je zou willen hebben. Is dat een uur per dag, een vaste avond in de week of een middag in het weekend? Begin vervolgens met dat moment invoeren. Lukt het niet gelijk om een uur of langer vrije tijd te nemen? Start dan met 5 minuten en bouw dat uit.

Stel het niet langer uit om vrij te zijn en gun jezelf deze ontspanning. Al die andere werkzaamheden komen wel weer een andere keer.

Ben je iemand die meer uit zou mogen stellen?

Wil je meer vrije tijd hebben, maar lukt het je niet om dit te realiseren?
Ben je perfectionistisch en wil je daar op een andere manier mee omgaan?
Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Dan bespreken we wat ik voor je kan betekenen.

Meer lezen over gerelateerde onderwerpen:
Hoe overtuigingen tot uitstellen leiden
Hoe angst tot uitstellen leidt
Wat is de functie van uitstellen?
Hoogsensitief en ondernemer. Voor- en nadelen

06-08-2018 Deel


(vul hier 'ja' in)
Maak een blog op je website met Websitemachine.nl