Individuele coaching Groep Workshop Doen wat ik wil - voor het veranderen van een gewoonte in je dagelijks leven Presentatie - Doorbreek je sollicitatiegewoontes Groepsgesprek Elleke Boot - Workshop Workshop Doen wat ik wil - Handvatten voor het veranderen van een gewoonte in je dagelijks leven
drs. Elleke Boot - Coaching

Stap voor stap je dromen uit laten komen

30-05-2017

Stap voor stap je dromen uit laten komen

Laat jij je dromen uitkomen? Of zet je ze direct aan de kant? Door ze te onderzoeken, kun je dromen waarmaken óf er stap voor stap naartoe leven. Welke droom wil jij onder de loep nemen? 

Dromen, heerlijke verwarrende dromen

Toen ik aan vrienden/familie vertelde dat mijn partner en ik een klusboerderij hadden gevonden in een mini-dorp aan de grens met België en we daar zijn gaan kijken, ontving ik heel verschillende reacties. Van een verbaasde blik en het opnoemen van alle ‘ja-maars’, naar enthousiasme en de mogelijkheden mede onderzoeken.

Van oud vertrouwd naar kinderlijk nieuwsgierig

Op dit moment woon ik in een groot dorp met alles erop en eraan, in het midden van het land en van alle gemakken voorzien. Toch blijft het missen van de natuur aan mij knagen, ondanks dat de hei en het bos op 15 minuten loopafstand te vinden zijn. Ook is mijn straat redelijk druk. Meestal vind ik dat wel gezellig, maar soms mag het best een tandje minder. Mijn droom om meer buiten te leven zag ik als iets voor in de toekomst, namelijk als ik voldoende geld verdien om dat te realiseren. En toen kwam er een klusboerderij op mijn pad. Of eigenlijk op die van mijn partner. In eerste instantie zag ik alleen de minpunten, maar zijn enthousiasme was onstuitbaar. Toen besloten we om in ieder geval een kijkje te gaan nemen.

Romantiseren

Zodoende kwamen we bij de klusboerderij. Een en al bos met ertussen boerderijen met land. Wat een ruimte! Wat een rust! Wat een heerlijke geuren! Wat een mogelijkheden! Het totaal andere leven werd in mijn hoofd een romantisch buiten wonen. Alle onmogelijkheden zette ik om in opties. En zo raakte ik ineens volledig enthousiast. We zijn verder onderzoek gaan doen: Hoe is het om in dit dorp te wonen? Hoe ver weg zijn de winkels? Scholen? Steden? Wat voor kosten komen erbij kijken? Wat houdt ons tegen? Wat trekt ons zo aan? Contact opnemen met hypotheekadviseur en makelaar. Onze droom nemen we stap voor stap onder de loep. Het onderzoeken kost tijd en brengt verschillende gevoelens met zich mee. Toch is het mij betreft de moeite volledig waard.

De gewoonte om dromen aan de kant te schuiven doorbreken

Of we ons leven om gaan gooien? Ik heb op dit moment nog geen flauw idee. Wat ik wel weet is dat wij niet alleen durven te dromen, maar onze droom durven te onderzoeken. Vanuit dat onderzoek kijken naar de stappen die wij kunnen zetten. Misschien is het nu niet haalbaar of niet het juiste moment, maar over enkele jaren wel. Dan weten wij in ieder geval precies waar naartoe te werken. Stap voor stap onze droom verwezenlijken.

Wat is jouw droom? Ik ben benieuwd! Je kunt dit aan mij laten weten door onderaan een reactie te plaatsen. 

Wil je ook jouw droom onderzoeken? Een aantal tips

Meer lezen over gerelateerde onderwerpen:
De kunst van minimalisme: het positieve effect van spullen weggooien
Om door te zetten heb je luiheid nodig
Hoe de angst voor verandering omzeilen? Kaizen: zorg ervoor dat je toegang tot je cortex hebt
Wanneer kan ik het beste mijn gewoonte veranderen?

 


Reageer

Naam

Antispam (vul hier 'ja' in)

Elleke Boot
06 1043 3635
info@ellekeboot.nl

LinkedInPinterestTwitterGoogle+ GRATIS Kennismaking
Doelgerichte coachinG
website maken