Individuele coaching Groep Workshop Doen wat ik wil - voor het veranderen van een gewoonte in je dagelijks leven Presentatie - Doorbreek je sollicitatiegewoontes Groepsgesprek Elleke Boot - Workshop Workshop Doen wat ik wil - Handvatten voor het veranderen van een gewoonte in je dagelijks leven
drs. Elleke Boot - Coaching

Suikervrij eten: Hoe gaat Carola van Bemmelen hier zelf mee om?

29-11-2016

In 2013 besloot ik om suikervrij te gaan eten. Ik had last van infecties, die met behulp van middeltjes via de huisarts niet overgingen. Aangezien ik wist dat suiker invloed heeft op dergelijke infecties, besloot ik om deze voedingsbron weg te halen. Zodoende heb ik mijn eetpatroon omgegooid. Dit had het gewenste effect! De infecties gingen over en ik voelde mij überhaupt beter.

Ter ondersteuning ben ik mij gaan verdiepen in voeding. Een van mijn belangrijkste bronnen destijds was het boek ‘100% suikervrij in 30 dagen!’, geschreven door Carola van Bemmelen. Nog steeds inspireert zij mij. Ik vond het de hoogste tijd om haar een aantal vragen te stellen over hoe zij zelf omgaat met de uitdaging van suikervrij eten! 

Carola van Bemmelen   
Foto: Carola van Bemmelen

1. Op een dag besloot je om minder suiker te gaan eten. Wat was voor jou de druppel om voor de eerste keer te stoppen met suiker eten? 

‘Ik hielp destijds zelf mensen om gezonder te worden met voeding en zei tegen hen dat suiker niet handig was voor de gezondheid. Toch at ik het zelf nog wel. Ik vond dat ik daarom zelf ook het goede voorbeeld moest geven en besloot op een verjaardag van een vriendin (die met hetzelfde kampte als ik) een maand suikervrij te gaan. Zo is het begonnen.’

2. Je bent zelf een liefhebber van zoet. Hoe zorg jij voor een balans tussen wel deze behoefte vervullen en suikervrij eten? 

‘Ik kies voor de 20/80 regel*. In de praktijk komt het erop neer dat ik in het weekend weleens wat extra doe en door de weeks gewoon normaal en suikervrij eet (met wel iedere dag een stukje extra pure chocolade :)).’

 *De 20/80 regel betekent 80% bewust gezond eten, 20% soepeler omgaan met wat je eet. Dit is ook hoe ik tegenwoordig omga met het eten van suiker. Inmiddels eet ik wel weer suikers, maar heel weinig en vele malen minder dan vroeger. Hierin heb ik een evenwicht gevonden die voor mij werkt.

3. In de Sugar Challenge daag je mensen uit om 30 dagen lang volledig suikervrij te eten. Wat is je missie? Wat wil jij daarmee bereiken?

‘Wat ik supergaaf zou vinden is dat heel Nederland beseft wat suiker doet voor de gezondheid en dat suikervrij eten de standaard wordt. Dat het vreemd is om nog producten met suiker te eten (net zoals nu roken een taboe begint te worden) en dat je op iedere hoek van de straat lekker en gezond voedsel kunt kiezen. Een ander, dieper liggend doel is het herstellen van de verbinding met jezelf zodat je kunt zijn wie je bent. Suiker verstoort dit enorm en het lijkt me geweldig als iedereen weer in verbinding staat met zijn levensdoel en we ons weer onvoorwaardelijk met elkaar kunnen verbinden.’

In de Sugar Challenge daagt Carola van Bemmelen je uit om 30 dagen lang volledig suikervrij te eten. Ga jij deze uitdaging aan? Ik lees graag in je reactie waarom wel of niet!

Meer lezen over gerelateerde onderwerpen:
- Gezond genieten! 5 tips voor een gezond voedingspatroon
- De kracht van positief formuleren
- 6 Ingrediënten voor verandering
- Dit wil ik anders! Wat is jouw motivatie?


Reageer

Naam

Antispam (vul hier 'ja' in)


19-11-2018 - 16:33:48

Gerard

Wat ook een heel gezond alternatief is voor geraffineerde suikers: honing. Maar dan wel echte honing, van de imker. Het schijnt dat er in buitenlandse honing nogal eens suikers toegevoegd worden. En dat is nu juist niet de bedoeling.

 

Echte rauwe honing moet je dus bij de imker kopen. Bij jou op de hoek van de straat als het even kan. Of anders elders in het dorp. 

 

Weet je echt geen imker te wonen om echte honing te kunnen kopen? Dan kan je honing ook online bestellen. Zoals op HONINGonline.nl

 

Succes!

Elleke Boot
06 1043 3635
info@ellekeboot.nl

LinkedInPinterestTwitterGoogle+ GRATIS Kennismaking
Doelgerichte coachinG
website maken