Individuele coaching Groep Workshop Doen wat ik wil - voor het veranderen van een gewoonte in je dagelijks leven Presentatie - Doorbreek je sollicitatiegewoontes Groepsgesprek Elleke Boot - Workshop Workshop Doen wat ik wil - Handvatten voor het veranderen van een gewoonte in je dagelijks leven
drs. Elleke Boot - Coaching

Uitdaging als ondernemer: echt vrij zijn

06-08-2018

Je eigen tijd indelen. Het klinkt heerlijk. Dat is het ook. Wel komen er uitdagingen bij kijken. Hoe voorkom je halfslachtig werken en half vrij zijn?

Vrij is vrij. Werken is werken.

Werk en privé lopen ongemerkt al snel in elkaar over. Tijdens het werken even een was draaien of je schoonmoeder ontvangen voor een kopje thee. Of andersom: op een vrije dag even je e-mail checken en wat op social media posten. Op zich niks mis mee. Je bent ondernemer en kunt je eigen tijd indelen. Dus maak daar vooral gebruik van. Behalve als je merkt dat je half aan het werk bent of maar half vrij bent. Een voorbeeld.

Je hebt ‘s ochtends een privé-afspraak gemaakt en was van plan om ’s middags te gaan werken. ’s Middags heb je hier echter weinig zin in, waardoor je het werk uitstelt. Zo geniet je niet van een vrije middag, maar kom je ook niet aan werk toe.

Of werken of vrij zijn

Mijn advies is: kies bewust of je werkt of dat je vrij bent. Dat hoef je niet voor de hele dag te doen, maar doe het wel voor dat moment.

Ben je aan het werk, dan leg je daar je focus volledig op.

Ben je vrij, dan laat je werk ook echt los.

Ben je vrij, maar moet je nog wel een klein klusje doen? Plan dit klusje dan in, zodat je de rest van de dag ook echt helemaal vrij bent.

Op deze manier werk je met focus. Er is zowel focus voor je werk als voor je vrije tijd.

Meer lezen over gerelateerde onderwerpen:
- 5 Tips om uitstellen te voorkomen
Hoogsensitief en ondernemer. Voor- en nadelen
Hoe om te gaan met stress? 7 Praktische tips!
7 tips voor een efficiënte korte pauze


Reageer

Naam

Antispam (vul hier 'ja' in)

Elleke Boot
06 1043 3635
info@ellekeboot.nl

LinkedInPinterestTwitterGoogle+ GRATIS Kennismaking
Doelgerichte coachinG
website maken