Individuele coaching Groep Workshop Doen wat ik wil - voor het veranderen van een gewoonte in je dagelijks leven Presentatie - Doorbreek je sollicitatiegewoontes Groepsgesprek Elleke Boot - Workshop Workshop Doen wat ik wil - Handvatten voor het veranderen van een gewoonte in je dagelijks leven
drs. Elleke Boot - Coaching

Wanneer kan ik het beste mijn gewoonte veranderen?

25-04-2017

Vliegende start bij het veranderen van je gewoonte

Natuurlijk ga je een gewoonte veranderen op het moment dat jij dat graag wilt. Maar wat is een handig moment daarvoor? Op welke manier kun je het jezelf makkelijk maken?

Maak het jezelf gemakkelijk

Je hebt besloten om een gewoonte te veranderen. Bijvoorbeeld om minder vaak op je mobiele telefoon te kijken of gezond(er) te gaan eten. Het nemen van deze beslissing is aan jou. Je motivatie daarvoor zal per keuze verschillen. De ene keer kies je voor verandering, omdat je advies hebt gekregen van een arts. De andere keer vanuit irritatie over je eigen gedrag of om een andere reden. (Zie ook de blog: Dit wil ik anders! Wat is jouw motivatie?) Je kunt uiteraard op elk moment starten met het veranderen van een gewoonte. Wel zijn er een aantal momenten die het veranderen net wat gemakkelijker maken.

Verandering van spijs doet eten

Als er al iets verandert in je leven, dan is het vaak geen probleem om er nog een extra verandering bij te doen. Hierbij kun je denken aan:

Niet denken, maar doen

Het werkt zeker goed om voor een bepaalde datum te kiezen, maar soms kun je beter ‘gewoon doen’. Elke dag dat je uitstelt is een dag dat je er wel energie en tijd in steekt, maar geen resultaat ziet. Lijkt mij frustrerend. Waarom wachten als je direct kunt beginnen?

Vliegende start

Wanneer voor jou het beste moment is om een gewoonte te veranderen, dat ligt helemaal aan wat er bij jou en jouw leven past. Wat wel vaak goed werkt is het te koppelen aan een andere verandering of door jezelf een vliegende start te geven met behulp van een gewoontecoach.

En denk eraan: jezelf iets áánleren is vele malen makkelijker dan jezelf iets áfleren. Dus leg je focus op nieuw gedrag!

Meer lezen over gerelateerde onderwerpen:
- Dit wil ik anders! Wat is jouw motivatie?
- De kracht van positief formuleren
- Hoe stel je een concreet doel op?
- Waarom het zetten van kleine stapjes zo goed werkt bij het behalen van je doel


Reageer

Naam

Antispam (vul hier 'ja' in)

Elleke Boot
06 1043 3635
info@ellekeboot.nl

LinkedInPinterestTwitterGoogle+ GRATIS Kennismaking
Doelgerichte coachinG
website maken