Individuele coaching Groep Workshop Doen wat ik wil - voor het veranderen van een gewoonte in je dagelijks leven Presentatie - Doorbreek je sollicitatiegewoontes Groepsgesprek Elleke Boot - Workshop Workshop Doen wat ik wil - Handvatten voor het veranderen van een gewoonte in je dagelijks leven
drs. Elleke Boot - Coaching

Welke gewoonte wil jij veranderen?

05-09-2016

Welke gewoonte wil jij veranderen?Veranderen.

De ene keer gaat het vanzelf. Ik gedraag me immers anders dan 10 jaar geleden. (In ieder geval voor een deel.)

De andere keer kies je zelf voor verandering, bijvoorbeeld van een gewoonte.

Een reden kan zijn dat je een gewoonte zat bent of je hebt goede voornemens om een patroon te doorbreken.

Heb jij wel eens bewust een gewoonte veranderd?

Vast wel! Ik zal een voorbeeld geven uit mijn eigen leven.

Ik besloot 3 jaar geleden om suikervrij te gaan eten. Ik had last van infecties en wist dat suikers het verergerden (of misschien zelfs veroorzaakten). Daarom koos ik heel bewust om daar verandering in aan te brengen en besloot mijn eetpatroon om te gooien. Het had heel wat voeten in de aarde. Mijn doel om geen suiker eten had impact op alles. Met name door de tijd die het kostte en het gemak van ‘alles eten’ er niet meer was. Boodschappen doen duurde een stuk langer met al het lezen van de etiketten. Daarnaast moest ik nieuwe recepten zoeken. Ook kreeg mijn omgeving ermee te maken. Naast dat ik enthousiast vertelde over waar ik mee bezig was, vroeg ik hen om anders te koken als ik kwam eten. Ze deden dat met liefde, maar het was ook voor hen wennen. De positieve effecten zorgden ervoor dat ik doorging met suikervrij eten: ik kreeg meer energie, de infecties verdwenen, mijn huid werd mooier, ik kreeg minder last van PMS. Inmiddels is het geen verandering meer, maar een leefstijl. (Wel een die aandacht blijft vragen overigens. Terugvallen zijn onvermijdelijk...) Gelukkig was en is mijn motivatie sterk, waardoor ik ermee door blijf gaan.

Veranderen wat je zelf wilt veranderen en bewust leven. Niet altijd gemakkelijk, wel zeer waardevol.

Ik hoop je met mijn blogs te inspireren en motiveren. Ook word ik graag door jou geïnspireerd! Welke gewoonte heb jij eens veranderd? En hoe is dat gegaan? En wat wil jij graag veranderen? Ik nodig je van harte uit om je ervaring te delen en een reactie te plaatsen!

Meer lezen over gerelateerde onderwerpen:
- Dit wil ik anders! Wat is jouw motivatie?

- Hoe stel je een concreet doel op?
- 6 Ingrediënten voor verandering
- Wie gaat jou steunen?


Reageer

Naam

Antispam (vul hier 'ja' in)

Elleke Boot
06 1043 3635
info@ellekeboot.nl

LinkedInPinterestTwitterGoogle+ GRATIS Kennismaking
Doelgerichte coachinG
website maken