Privécoaching Coachen van een volle zaal Coaching Workshop 'Doen wat ik wil'

Ben je iemand die graag zelfstandig is en het graag zelf doet of een ander niet lastig wil vallen? Komt ‘om hulp vragen’ niet eens in je op? Dan ben je een van de velen. Ik was ook zo en ben daarin aan het veranderen!

Met mijn partner zijn wij het hele huis aan het renoveren. Een project(je) van enkele jaren. In het begin deden we alles zelf: het slopen, ontwerpen, aanleggen van leidingen, muren bouwen, tegelen, enzovoorts. Regelmatig boden vrienden en familie hulp aan. Dit accepteerden we (meestal). Erom vragen deden we echter nooit. ‘Om hulp vragen’ was namelijk niet ons sterkste kant. Maar… als we hulp kregen, dan was het erg fijn!

Want:

We ontdekten dat om hulp vragen niet alleen onszelf happy maakt, maar de ander ook. Veel mensen vinden klussen leuk, vooral bij anderen. Misschien omdat ze dan geen last hebben van de zooi? Inmiddels schromen we niet meer en vragen wij er op los! Niet alleen bij het klussen, soms ook bij andere dingen…

Als je bezig bent met een verandering, of het nou je huis is of het doorbreken van een patroon in je dagelijks leven, is hulp krijgen fijn! Hoe vind je het om een ander te helpen? Prettig? Ja, de meeste mensen helpen graag, want dat geeft een goed gevoel!

Ik daag je uit: wie ga jij vragen om je te helpen bij of te steunen met je verandering? Of heb je dit al gedaan? Deel je antwoord en/of ervaring hieronder!

Meer lezen over gerelateerde onderwerpen:
- Welke gewoonte wil jij veranderen?

- Dit wil ik anders! Wat is jouw motivatie?
- Hoe stel je een concreet doel op?
- 6 Ingrediënten voor verandering

 

22-09-2016 Deel


(vul hier 'ja' in)
Maak een blog op je website met Websitemachine.nl